Grillet salat med romesco og parmesan.

Her går det godt. Faktisk rigtigt godt. Det er stadig sommerferie og vejret arter sig. Heldigvis også så meget, at det ikke længere er 46 grader, som det var en enkelt dag i Valencia. Jeg har sjældent oplevet noget så ulideligt.

Vi er hjemme ved min far igen, hvor den står på hjemmelavet mad. Vi spiser ofte det store måltid midt på dagen, så der må både være lidt fyld i, men igen på grund af sommervarmen, så må det også være lidt let. Det har åbnet op for en masse leg med grøntsager.

Jeg har lavet romesco flere gange og det er en af mine favorit saucer. Den er både god til en salat, til kød og i en sandwich. Og hvis du  har spist nok pesto i dit liv, kan det være at det er lige den forandring, som du leder efter. Oprindeligt kommer romesco salsaen fra Tarragona syd for Barcelona, hvor den blev spist sammen med små brankede løg (calcots) om foråret. Og hey, den må altså ikke forveksles med romANesco, som er en art blomkål med et fint mønster. Her er der en gammel romesco opskrift med nogle fandens flotte billeder. (indsæt smiley med store øjne) Det er stadig cirka den jeg bruger, så helt afmacheret kan den ikke være. Opskriften var fra da bloggen var lige præcis 3 uger gammel. Så kan I selv vurdere, om der er sket noget siden.

Sorte hvidløg/black garlic er ikke sådan lige at opdrive i Danmark har jeg fundet ud. Og da jeg så endeligt fandt dem her i Spanien købte jeg rigeligt. Du kan selv lave dem, men det kræver stabil 55 graders varme i 2-3 uger. Måske kan du finde dem på nettet. Eller så kan du undlade dem helt heri. Jeg har bare valgt at tage dem med, fordi de giver en dejlig dybde til retten. Erstat dem eventuelt med trøfler eller noget andet dyrt 🙂

Grillet salat med romesco og parmesan.Grillet salat med romesco og parmesan.Grillet salat med romesco og parmesan.

Grillet salat med romesco og parmesan.

Thomas

Ingredienser
  

  • 4 stk hjertesalat
  • 25 gram parmesan
  • 2 fed black garlic
  • 2 spsk oliven olie
  • 4 spsk Salsa romesco - Se opskrift

Sådan gør du
 

  • Flæk hjertesalaterne på midten. Skær lidt af bunden af dem.
  • Varm en grillpande op til rygende og kom salaterne på med skærefladen nedaf. Lad dem stege/grille til de har taget farve. Tag dem herefter af varmen.
  • Smør en smule romesco på salaterne. Riv parmesan over. Blend den sorte hvidløg med en smule olie, salt og peber. Drisl dette over salaterne. Nyd.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close