G

Græskarrisotto med salvie – nemt og bekvemt.

THOMAS ALCAYAGA

Velkommen til Madet Mere.

Målet er, at du her kan finde et lille kulinarisk og hedonistisk fristed på det store internet, hvor du kan dvæle ved en kage, savle over gluten og nyde velstegt kød. Der er meget få dogmer, men målet er at holde det hele lidt i øjenhøjde.

Thomas

Nyhedsbrev

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

Jeg får ret ofte lyst til røde bøffer. Og en gang i mellem får jeg faktisk også lyst til grøntsager. Nu blev jeg noget græskarsulten, hvis man sådan lige kan blive det. Ja, det kommer også bag på mig. I cirka samme ombæring fik jeg lyst til en gang varmende risotto. Det hang nok mest sammen med, at jeg var blevet gennemkold af en cykeltur i Inco. Jeg er nok sådan en evig optimist, der kigger ud af vinduet og ser en sol, som er næsten fremme og tænker “SOMMER”. Det skulle jeg nok have overvejet en gang til, for lørdag morgen var det altså koldt. Og når man så kommer cyklende i sandaler, korte ærter og shorts bliver det ekstra koldt, når man ser kvinden foran mig have både halstørklæde, handsker og dynejakke.

I hvert fald blev det tid til en gang græskarrisotto til frokost. Det går sådan cirka alle dage an for mig og til alle måltider. Risotto bliver jeg bare aldrig træt af og jeg har efterhånden også lavet en del forskellige version. Jeg bruger jo sådan set bare det jeg har.

Når du laver en risotto, så er det vigtigt at du rører ret ofte i den. Det er ikke bare tom snak, men når du rører i risottoen, så er det med til at frigive en masse stivelse, som også gør risottoen cremet. Den må heller ikke være hverken for våd eller for fast. Du skal kunne sætte den med en ske og når du så slår på siden af tallerknen, skal den stille glide ud på tallerknen. (Eller hånden, hvis du har en meget lille tallerken og en meget stor portion). Et sidste lille risotto trick er, at når risottoen har fået smør og parmesan, så skal den ikke have direkte varme, da den så kan skille. Det er ikke super lækkert.Græskarrisotto med salvie - nemt og bekvemt.Græskarrisotto med salvie - nemt og bekvemt.Græskarrisotto med salvie - nemt og bekvemt.Græskarrisotto med salvie - nemt og bekvemt.

Græskarrisotto med salvie - nemt og bekvemt.
 
Forfatter:
Giver: 2-3 portioner
Ingredienser
  • 0,5 hokkaido græskar
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 200g risotto ris (arborio)
  • 1dl tør hvidvin
  • 7-8 dl hønsefond
  • 75g revet parmesan
  • 50g smør
  • 10 salvieblade
  • 5 timianstilke
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Græskaret skrælles og skæres i tern af cirka 1x1cm. Halvdelen kommes på en bageplade, drisles med halvdelen af olien, salt, peber og vendes med salvieblade. Bages til de er møre - cirka 20 minutter - ved 225 grader.
  2. Den resteren del af græskaret sauteres i en sauterpande sammen med finthakket skalotteløg og finthakket hvidløg i den resterende olie. Tilsæt også finthakket salvie og timian. Sauter til løgene er klare. Så kommes risene på og varmer med i cirka 2-3 minutter.
  3. Tilsæt nu vinen og lad den koge helt væk. Herefter fonden løbende. Tilsæt fond til risene er aldente og der er en smule væske ved. Tager 16-18 minutter afhængig af risen.
  4. Sluk for varmen og rør smør og parmesan i. Lad den trække i 2-3 minutter før den smages til med friskkværnet peber og måske en smule salt.
  5. Kom risottoen i tallerkner. Top op med de bagte græskartern og den sprøde salvie derfra. Lige en smule ekstra olivenolie og lidt parmesan har ikke skadet nogen.
  6. Server med det samme.

Græskarrisotto med salvie - nemt og bekvemt.

Regi:

  • Sort marmorplade øverst fra Hübsch interior.
  • Sort skål fra Per Bo Keramik
  • Lys skål fra KH Wurtz -købt i Illums Bolighus
  • Pande, gaffel og ske købt på loppemarked.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: