Græskar-risotto, kylling og stegte mandler.

Græskar-risotto, kylling og stegte mandler.

Før jeg tog på arbejde i morges, tog jeg to kyllingebryster op af fryseren. Hele dagen har jeg gået og pønset på hvilket tilbehør jeg kunne finde på til disse. Egentlig var valget faldet på en eller andet afart af noget-spelt-risotto med en tomatbase. Jeg kom hjem og havde ikke meget andet end 8 cherrytomater og ingen dåse tomater. Nå, hvad kunne køleskabets gemmer så byde på? Et halvt hokaido græskar, forårsløg, lidt parmesan-gnallinger. Ok, jeg havde så egentlig heller ikke spelt. Risottoris havde jeg fra tidligere. Risotto it is. Man plejer jo så at bruge vin i en risotto og jeg havde ikke lige en hvidvin, jeg ville ofre – til gengæld fandt jeg en halv flaske Nolly Prat på tør lageret – Det er tør vermuth, til dem som ikke ved det. Der skulle forsøges lidt frem. Har du ikke Nolly Prat, så brug hvidvin i stedet.

Jeg er heldigvis altid ret heldig med mine forsøg. Hvilken middag. Hvis du skaffer lidt mere kylling og en grøn salat, så har du altså mad til 3-4 mennesker i denne portion.

Man bliver helt glad, når man kan redde så mange rester fra døden i køleskabet.

Hvad skal du bruge?

Risottoen

  • 200g hokaido græskar – Små tern
  • 200g risotto ris
  • 5 forårsløg
  • 100-125g smør.
  • 1dl Nolly Prat
  • 7dl Hønsefond
  • 80g parmesan.
  • Salt, Peber og Timian.

Derudover:

  • 2 stk kyllingebrystfiletter
  • 1 håndfuld mandler
  • 8-10 cherry tomater.

Græskar-risotto, kylling og stegte mandler.

Tag cirka en tredjedel af smørret og smelt det i en gryde. Fylde dine græskartern heri og lad dem sautere i 5 minutter. Herefter kommer du også dine forårsløg, timian og ris ved. Når risene er stegt “klare”, så kan du tilsætte din Nolly Prat – eller hvidvin. Rør konstant i gryden.

 

Når vinen er kogt væk, så starter du stille og roligt med at tilsætte fond. Lidt af gangen, kog væk, tilsæt mere. Når dine ris næsten er klar tilsætter du det resterende smør og din revne parmesan. Varm igennem og server med det samme. Husk selvfølgeligt at smage til med salt og RIGELIGT peber ingen.

Græskar-risotto, kylling og stegte mandler.

Sideløbende havde jeg stegt kyllingen i en lille smule olie på en pande. I fedtet fra kyllingen og olien (på samme pande) havde jeg ristet mandlerne og tomaterne. Efter den første stegeskorpe var kommet på kyllingen havde jeg kørt varmen ned og tilsat mandlerne. Det tager lidt længere end normalt, men så var jeg ret sikker på at man mine mandler ikke brændte på. Jeg kunne alligevel ikke presse risottoen til at blive færdig før.

Græskar-risotto, kylling og stegte mandler.

Græskar-risotto, kylling og stegte mandler.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close