Fritata med asparges og ærter – sommerversionen yaaaaz!

Lige om lidt har Karen og jeg været kærester i 8 år. Gift lidt færre og været forældre endnu færre. Men jeg vil sige, at når man har været sammen så lang tid og faktisk også boet sammen næsten lige så længe, så ved man altså en eller anden ting. Fx når hun svarer at hun ikke ved hvad hun har lyst til, så må det godt være forholdsvist let og med grøntsager. Mange gange dækker det også over noget asiatisk. Og I tror det er løgn, men da jeg spurgte om hvad hun havde lyst til, så vidste hun det faktisk ikke.

Jeg har forkøbt mig i økologiske æg på bud og havde ret meget grønt på køl, som skulle bruges. Så var spørgsmålet bare lige hvordan det skulle skrues sammen. Jeg havde faktisk bacon på lager, så overvejede i et kort overblik at lave den helt klassiske æggekage, men i sidste øjeblik blev til den italienske model, hvor der kunne suppleres med både mozzarella og parmaskinke. To favoritter. Og ja, så kunne jeg inddrage mange flere af resterne.

Når jeg plejer at lave fritata, steger jeg som regel alle grøntsager af før æggemassen kommer på. Men denne gang ville jeg gerne holde de små grønne ting lidt friske i udtrykket, så de blev dumpet i efter. Jeg havde også et par kogte kartofler, som kom i for at give lidt fylde. Nu hvor vi har chancen for at spise nogenlunde friske grøntsager, så gør det heller ikke noget, at man ikke slår det ihjel flere gange. Så tilbered så lidt som muligt. Og du kan jo bare bruge alle de grønne sager, som du måtte have på lager. Tænker alt lige fra porre, sugersnaps til soltørrede tomater og alt der imellem virker.

Jeg brugte 8 æg og det passede til den her pande, som er 25cm i diameter. Og med lidt salat på siden og lidt godt brød, så har du fint mad til 4 mennesker. I hvert fald hvis det skal være en rigtig god frokost. Det her er en tarte tatin form / pande, så den kan jo sagtens gå i ovnen. Men tjek også lige din inden du smider den i ovnen. Det er så trist hvis håndtaget smelter væk på den. (Så har jeg i hvert fald skrevet mig fra ansvaret for ødelagte pander).

Fritata med asparges og ærter - sommerversionen yaaaaz!

Thomas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 8 æg
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk hakket frisk oregano (brug cirka 1 tsk hvis det er tørret)
  • 6 mellemstore kogte kartofler
  • 5-6 grønne asparges
  • 100 g ærter
  • 1 kugle mozzarella
  • 6 skiver parmaskinke

Sådan gør du
 

  • skær løg og hvidløg i fint strimler. Svits dem let i en smule olie. De skal blot blive gennemsigtige.
  • Pisk æg, fløde, salt, peber og oregano sammen og kom på panden. Lad det stege 1 minut før du tager panden af varmen.
  • Kom nu kartofler i tern, ærter (lige fra frost er fint) og stykker af grøn asparges på. Riv stykker af mozzarellaen og kom på.
  • Sæt i en forvarmet ovn på 200 grader i cirka 25-30 minutter til fritataen har sat sig og taget farve.
  • Fordel skinken over og drys med lidt ekstra oregano.
  • Server enten varm, kold eller der imellem.

Join the Conversation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close