THOMAS ALCAYAGA

Velkommen til Madet Mere.

Målet er, at du her kan finde et lille kulinarisk og hedonistisk fristed på det store internet, hvor du kan dvæle ved en kage, savle over gluten og nyde velstegt kød. Der er meget få dogmer, men målet er at holde det hele lidt i øjenhøjde.

Thomas

Chili con carne.
Klar til kød.

Efter to dage med manfluenza, skulle der et eller andet til for virkeligt at brænde igennem snottet og andre ulyksagligheder. Valget faldt på en gang chili con carne. Dette blev den lidt hverdagsagtige version, vælg i stedet at bruge nogle ordentlige bønner og erstat det hakkede kød med skært oksekød (med længere simretid), så bliver det rigtigt dejligt. Man kunne også have tilføjet lidt god chokolade, men sådan noget har vi som regelt ikke til at ligge.

Hvad skal du bruge?

  • 500g oksekød.

    Chili con carne.
    Nu skal der egentligt bare simres igennem.
  • 150g bacon.
  • 2 løg.
  • 4 fed hvidløg.
  • 1,5 peberfrugt.
  • 1 stor dåse tomat pure.
  • 1 dåse hakkede tomater.
  • 1 dåse baked beans.
  • 1 dåse kidney bønner.
  • Salt, peber, timian, røget paprika, 1 enkelt stjerne anis, 20 fennikelfrø, spidskommen, sukker.
  • 1/3 fl. hvidvin. (den stod alligevel bare i køleren)

Dette er meget lig at lave en tomatsauce. Jeg svitsede først løg og hvidløg i olie, så kom baconen i peberfrugterne. Oksekødet blev brunet af. Jeg startede med at tilføje tomatpure før bønnerne og den hakkede tomat. Det har godt af at brænde lidt – Så afgiver det mere smag. Så kom bønner, tomater, krydderier og vin i. Det fik lov til at simre til maven knurrede for meget. Det tog cirka en halv time.

Tilbehør

Chili con carne.
Quesadilla in the making.

Rigtigt mange spiser ris til deres chili con carne. Jeg kan noget bedre lide en quesadilla. En quesadilla er en tortilla med ost og hvad man lige har ved hånden. Det kan være tomater, skinke eller lignende. Dem jeg lavede idag var kun med ost. Jeg plejer at foretrække en mild ost ala cheddar eller mozzarella, men idag havde vi en gammel skæreost som måtte lade livet. Den var lige til den stærke side. Men det gik.

Du tager egentlig blot en tortilla, fylder halvdelen med ost (og hvad du ellers måtte ønske) folder og steger på  en tør pande. De skal ikke have forfærdeligt meget.

Chili con carne.
Salsa før Bamix.
Chili con carne.
Efter….

Udover quesadillas fik vi også en lille salsa – Jeg skulle være helt sikker på at blive brændt igennem. Ganske enkelt: 1 tomat, 1 lille løg, 2 fed hvidløg, en håndfuld persille, saften af en halv citron, salt og peber – Og selvfølgeligt – Alt det chili du har cojones til.

Velbekomme.

 

Chili con carne.

Hende pyntelis vil simpelthen ikke forlade bloggen, så nu blev det til gallapersille i creme fraichen.

Chili con carne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *