Blommemarmelade.

Endnu et sylteprojekt begyndte at tage form i Irma. Jeg skulle reelt bare bruge et par blommer til aftensmaden, men så kunne jeg lige så godt købe et kilo i stedet. Det var nogle afsindigt lækre viktoria blommer fra Fejø.

Der stod et halvt kilo mørkt rørsukker i skuffen! LETS GO!

Hvad skal du bruge?

  • 950g blommer (jeg havde jo taget to til aftensmaden)
  • 500g rørsukker
  • 1 vaniliestang
  • Muligvis – Geleringsmiddel
Før jeg startede på aftensmaden delte jeg blommerne i kvarte og lagde dem i en skål sammen med cirka halvdelen af sukkeret. Så kunne de nemlig stå og trække  lidt væde inden de skulle koges. Jeg ved ikke rigtigt hvorfor, men jeg synes det var en god idé. Jeg har set det et eller andet sted, men jeg kan sgutte lige huske hvor, så der er ikke nogen at give credit for det – Eller læse op på hvorfor det egentlig var.
Efter et par timer var de klar til kogning. Jeg fyldte dem i en gryde og tilsatte det resterende sukker (pånær 3 spiseskefulde, som jeg skulle bruge til at røre min melatin sammen med, før den skulle i gryden), min vaniliestang, hvor jeg havde skrabt kornene ud af (og efterfølgende delt i mindre stykker) og en deciliter vand.
Jeg lod det koge i cirka 10 minutter. Så fik jeg kolde fødder. Jeg syntes blommeskrællen så så træls ud. Og da jeg havde skåret min vaniliestang i mindre stykker, kunne jeg ikke bare fiske den op og jeg ville ikke give det en tur med min bamix på grund af vaniliestangen. Så jeg måtte køre det igennem en finmasket si for at sortere skrællen fra. Jeg tror reelt ikke at den gjorde nogen forskel når alt kommer til alt.
Efter min heltedåd for at redde folk fra blommeskræl, kom jeg det tilbage i gryden. Jeg blandede 1,5 teskefuld melatin med det resterende sukker. Det blev rørt i og marmeladen fik et hurtigt opkog i et par minutter.
Jeg skummede marmeladen af og fyldte den på skoldede glas, kørt med atamon.
Husk, marmeladen skal lukkes med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close