B

Bagte æbler med marcipan og nøddefyld.

THOMAS ALCAYAGA

Velkommen til Madet Mere.

Målet er, at du her kan finde et lille kulinarisk og hedonistisk fristed på det store internet, hvor du kan dvæle ved en kage, savle over gluten og nyde velstegt kød. Der er meget få dogmer, men målet er at holde det hele lidt i øjenhøjde.

Thomas

Nogle gange er det meget rart at virkeligt blære sig med maden. Lave det der totalt nørdede og små perfekte stykke kunst, som man kun lige har et kort interval til spise, for bagefter faldet det sammen eller smelter væk. Og alle de andre gange er det bare meget fedt at bikse noget sammen på cirka 5 minutter, som bare smager ualmindeligt godt, ikke rigtigt kræver det store og faktisk klarer lidt sig selv.

Det her er de andre gange. Bagte æbler med et lækkert, men nemt, fyld af marcipan, hasselnødder, lidt kanel og godt med smør. Faktisk mangler der bare at bliver nævnt sukker i forrige sætning, for at alle ingredienserne er nævnt. Det her er en dessert som faktisk først kom ind i mit liv i forbindelse med at der kom en version på et af vores kurser hos Timm Vladimirs Køkken. Det er åbenbart en af Timms mors hofretter. Det er ikke min mors, men det kan vel nåes endnu. I køkkenet laver vi den lidt anderledes, da jeg bare gøglede mig lidt frem på må og få her. Hvis du gerne vil lave den i Timms mors version, så skal du se om du ikke kan komme på et kursus, som hedder Små retter, stor smag. (Efter hans sidste bog).

Grunden til at det pludseligt skulle på menuen var, at jeg kom forbi nogle af de æbler vi havde fået af svigerforældrene. Nogle nedfaldne filippa æbler. De var måske ikke allesammen i helt lige god stand, der var enkelte pletter, som sirligt blev gravet ud. For bare duften af disse æbler var så meget anderledes end dem du kan købe i butikkerne, som har tilbragt år og dag på kølelager. For ja, de dufter af æbler. Sådan helt vildt fantastisk godt. Det er også derfor hullerne til fyldet er gravet lidt forskellige steder. Hvis dit æble ikke er blevet tabt, så starter du bare fra stilken og arbejder dig ned igennem æblet, men stop før blomsten, så fyldet ikke løber ud. Jeg brugte en af de der oldschool kartoffelskrællere med træhåndtag, som også er en smule spidse. Man kunne også overveje et parisiennejern. Værktøjet er ikke så vigtigt, bare du får gravet godt ud, så der er plads til masser af fyld.

Bagte æbler med marcipan og nøddefyld.Bagte æbler med marcipan og nøddefyld.

Bagte æbler med marcipan og nøddefyld.
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
 
Forfatter:
Giver: 4 portioner
Ingredienser
  • 4 æbler
  • 25g smør
  • 50g marcipan
  • 75g hasselnødder
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 spsk sukker
Sådan gør du
  1. Udhul æblerne.
  2. Kør smør, marcipan, hasselnødder, kanel og sukker i en minihakker, til det hele er gået lidt i stykker. Der skal ikke være for store stykker nød tilbage. Fordel massen i æblerne.
  3. Bag ved 180 grader i cirka 20-25 minutter. Æblerne skal falde en smule sammen. Bagetiden afhænger både af sorten på æblet, men også hvor modent det er. Så hold øje.
  4. Server de bagte æbler med creme fraiche (eller en klat is eller flødeskum)

Bagte æbler med marcipan og nøddefyld.

Regi:

Tallerken fra Magdalena Kaluzna
Metalbakke fra House Doctor
Serviet fra H&M

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: