Aspargestærte med filodej og ost.

Igår fik jeg et osteflip. For du rigtigt kan sætte dig ind i hvad der foregik i mit hoved, så kan det være en god ide, hvis du sætter godt med lyd på og tænder op for nedenstående video. Så er vi ved at være der.

Jeg havde i længere tid gået og samlet en masse ost og inspiration til brugen af denne. Det skulle så forløses denne lørdag. Den sidste ret som kom på bordet, var denne tærte med filodej. Jeg har i et godt stykke tid haft filodej til at ligge i fryseren, så nu skulle det bruges. Samtidig havde jeg også nogle grønne tyske asparges, som var kommet med hjem fra sommerhuset. Nej, vi har ikke sommerhus i Tyskland, vi havde bare ikke fået brugt dem, som vi købte på turen. Ja, det er ikke til at opdrive den danske version derovre.

Filodej er faktisk ret nemt at arbejde med. Og jeg elsker at de reklamerer med at der kun er 2,4% fedt i. Ja, hvis man så skal bruge gud ved hvor meget smør for at lægge pladerne sammen, sååh. Eller hey, jeg brokker mig ikke.

Osten blev tilsat for at give umami smagen og den virkede lige efter hensigten. Til denne tærte havde jeg udset mig et stykke Kry fra Arla Unika, som er en lagret råmælksost. Så den pakker en masse smag samtidig med at den er blød og venlig. Dette kunne SNILDT blive en ny favorit. Kan du ikke lige skaffe denne, så prøv at erstatte den med en høost, parmesan eller hvad du lige måtte have ved hånden.

Hvad skal du bruge?

  • 1 pakke filodej
  • 30g smør (plus minus)
  • 1 bundt asparges – Gerne flere hvis du har.
  • 4 æg
  • 2 spiseskefulde creme fraiche (18%)
  • 125g Kry (osten)
  • Salt og Peber

Smelt smøret – Det skal nemlig bruges til at pensle filodejen.

Pensel formen med smør og kom 4, 5, 6 stykker filodej i. Sørg for at pensle godt med smør imellem dem.

Aspargestærte med filodej og ost.Riv osten fint og bland denne i 4 sammenpiskede æg og creme fraichen. Smag til med salt og peber.Aspargestærte med filodej og ost.Kom halvdelen af ostemassen på dejen. Nip det nederste af dine asparges. Først i sæsonen er det meget lidt der skal til. Der hvor den knækker selv. Læg dem i formen som du synes passer bedst. Pres dem ned i massen og kom det sidste ostemasse på. Aspargestærte med filodej og ost.Kom endnu et par plader på som låg. Også med den obligatoriske smøring i mellem dem. Det hører jo ligesom til. Se om du kan folde dem lidt ned i siderne.

Få brugt så meget af din filodej som muligt. Når du først har åbnet den, bliver den rigtigt hurtigt tør og svær at arbejde med. Jeg åbnede en pakke 5 timer før og den var allerede næsten udtørret.

Giv den et afsluttende lag smør og bag den ved 180 grader i cirka 40-45 minutter. Og nu smager den lige så godt kold som varm.

Velbekomme og god søndag.
Aspargestærte med filodej og ost.Aspargestærte med filodej og ost.Aspargestærte med filodej og ost.

Join the Conversation

  1. Nææææ, den er fin. Elsker bare asparges- og ost 🙂

    1. Og smør. 🙂

      Og den er også ret nem, så det er ikke nødvendigt at lade sin filodej blive flere år for gammel i fryseren.

      Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close