Canneloni med ricotta, spinat og svampe.

Det er med delt sind at jeg smider denne opskrift op. Egentlig havde jeg besluttet, at den samme opskrift ikke skulle ramme bloggen mere end en gang. På den anden side, så er den gamle en virkelig grimmert ud i madfotografi og anretning. (Se den her, hvis du tør). Den blev lagt op, da bloggen var cirka en måned gammel og jeg stadig var lidt i tvivl om hvordan det hele fungerede. Død og ødelæggelse på en tallerken. Jeg håber også at du synes at der er sket en ting eller to siden. No regrets. I et svagt øjeblik overvejede jeg at fjerne den gamle. Men så kunne man jo heller ikke se udviklingen. Og ja, så er det jo faktisk også en ny opskrift. For det første er der tilføjet svampe til fyldet og for det andet, så endte jeg med at bruge en rest af min kanin ragú i stedet for tomatsaucen, som jeg havde planlagt. Det virkede også rigtigt godt.

Canneloni med ricotta, spinat og svampe.

Men orker du ikke lige at udbene en kanin og alt det hejs, så lav en enkelt tomatsauce i stedet. Uden at vade formeget i det. Svits 1-2 løg afhænging af størrelsen sammen med et par fed hvidløg på en pande i godt med olivenolie. Kom to spiseskefulde balsamico og lad den koge ind i løgene. Kom 1-2 dåser hakkede tomater ved. Hvis du er heldig at finde San Marzano tomater på dåse, så kan de klart anbefales. Smag til med krydderurter som fx basilikum, timian og oregano. Salt og peber. Lad det simre et kvarters tid. Så er du også klar.

Og når det kommer til canneloni’en, altså pasta typen, så har du flere muligheder. Du kan købe dem tørrede og runde. Jeg valgte at købe en lidt kraftigere version, som godtnok også var lidt ujævn i det, så den fik et lille opkog for at jeg nemmere kunne fylde dem. Har du ledt forgæves efter tørrede versioner, så kan du også bare lave dem selv. Hvilket måske næsten er det nemmeste. Køb eller lav lasagneplader af frisk pasta (kan findes i næsten alle supermarkeder). Læg en smule fyld i den ene ende og rul dem selv. Hvis du køber de tørrede af slagsen, som allerede er formet til rør, så kan det klart anbefales at bruge en sprøjtepose til at fylde de små rør med. Kunne forestille mig at det var noget af et arbejde at komme fyldet i med en ske.

Hvad skal du bruge? (4 portioner)

  • Cannelonirør (Jeg brugte cirka 12-14 stykker til denne portion)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 150g svampe – Brug hvad du har. Jeg brugte kantareller og kejserhatte.
  • 250g frisk spinat
  • 250g ricotta
  • Salt, peber, muskatnød.
  • 1 kugle mozzarella
  • 25-40g Parmesan
  • Kødsauce, tomatsauce eller en rest af kanin ragú.

Canneloni med ricotta, spinat og svampe.

Snit løg og hvidløg fint. Svits det på en pande med godt med olie. Når løgene er klare skal de have selskab af svampene, som er renset og skåret i mindre stykker. Husk, at de skal kunne være i et rør. Lad dem stege et par minutter før blandingen får selskab af den skyllede spinat. (vigtigt at skylle godt, ingen kan lide spinat som knaser.) Spinaten skal blot bruge et par minutter på at falde sammen. Når den er det, tager du den af varmen. Er der meget væske tilbage i panden, hælder du det fra. Rør ricottaen i sammen med salt, peber og revet muskatnød. Sørg for at smage til før den kommer i en sprøjtepose.
Canneloni med ricotta, spinat og svampe.

Kom et lag af saucen i bunden. Kom fyld dine rør med fyldet og læg dem side om side. Jeg fandt ud af at jeg godt kunne have to ved siden af hinanden. Double trouble. Fordelen ved at jeg havde forkogt dem, var at hvis nogle var for lange, så kunne de sagtens skæres til. Mine kom i lidt variende længder, så det var godt at kunne rette til selv.

Canneloni med ricotta, spinat og svampe.

Slutteligt et godt lag sauce igen og selvfølgeligt osten. Skiver af god bøffelmozzarella og fintrevet parmesan.

I ovnen på 200 grader indtil både pastaen er mør og osten har taget farve. Regn med cirka 25-40 minutter afhængig af pastatype. Altså om den er tør eller frisk, forkogt eller ikke.

Velbekomme.

Og husk, jeg kører italieno tema, så hvis der er italienske retter, som du savner på bloggen, så sig endeligt til.Canneloni med ricotta, spinat og svampe.Canneloni med ricotta, spinat og svampe.Canneloni med ricotta, spinat og svampe.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close