Nem fødselsdagskage med mandelbund, hyldeblomstfløde og bær

Igår var det min fødselsdag og det har det jo egentlig været temmeligt mange gange før. Men faktisk er det de sidste år blevet til den samme kage flere gange. Så det må officielt være min fødselsdagskage. I hvert fald indtil jeg finder på noget bedre.

Dog forekommer der hver gang mindre variationer. Bærrene kan jo udskiftet efter årstid og lyst. Den har også haft selskab af brombær, stikkelsbær og kirsebær på et tidspunkt. Men i år blev det bare den her kombination. Det der mest var med til at gøre den en lille smule anderledes var hyldeblomsterne. De er jo lige ved at være på deres sidste nu.

Som du kan læse i opskriften bliver der brugt hyldeblomstpulver. Det var noget jeg fik tilsendt fra Lakridskongen, Johan Bülow, sammen med lidt smagsprøver på sommerversionen af deres lakridser, som sjovt nok er med hyldeblomst. Jeg har så også fundet ud af, at man faktisk ikke kan købe det her pulver. Men frygt ikke, hvis du plukker 2 gode klaser og lægger dem sammen med fløde natten over. Så har de også fået smagen. Men hey Johan, I burde altså få det her pulver i produktion, for det er både brugbart og godt. Er du ikke hyldeblomsttypen, kan du bare undlade eller give den et skud vanilje.Nem fødselsdagskage med mandelbund, hyldeblomstfløde og bær

Nem fødselsdagskage med mandelbund, hyldeblomstfløde og bær

Thomas
4 fra 1 stemme

Ingredienser
  

mandelbund

  • 6 stk æggehvider
  • 300 gram sukker
  • 400 gram mandler
  • 1 knivspids salt
  • 100 gram mørk chokolade

Hyldeblomstflødeskum

  • 4 fl piskefløde
  • 1,5 spsk flormelis
  • 1,5 tsk hyldeblomstpulver

Herudover

  • 200 gram jordbær
  • 150 gram hindbær
  • 150 gram blåbær

Sådan gør du
 

  • Pisk æggehviderne stive med salt. Salt er med til gøre det mere stabilt. Jo friskere æggehvider, desto stivere bliver massen også. Når æggehviderne er stive kommes sukkeret i lidt af gangen. Pisk indtil sukkeret er opløst.
  • Mal mandlerne til de er helt fint mel. Brug en foodprocessor eller en minihakker. Vend forsigtigt mandlerne i marengsen. Hak chokoladen groft og kom den ved. Kom massen i en springform og bag cirka 45 minutter ved 180 grader. Lad den herefter køle helt af.
  • Pisk fløden med flormelis og hyldeblomstpulver. Pas på det ikke bliver pisket for meget. Læg det på kagen. Top op med alle de bær du har indenfor rækkevidde.

 

Join the Conversation

  1. helle olesen says:

    Jeg lavede den af en halv portion og undlod en trediedel af sukkeret, den smagte lækkert.

    1. Der bliver også rigtigt meget kage, hvis man laver denne portion. Men vi havde familien på besøg, så går der noget 🙂

      Det er min yndlingskage. I hvert fald en af dem.

      Thomas

  2. Ej hvor sjovt. Den bagte min mor til deres sølvbryllup i 1982. Men hun kom halvfrosne/optøede hindbær på og serverede (vist nok – det er mange år siden) med let pisket flødeskum. Kan huske den var ret populær og anderledes den gang. Nu får jeg lyst til at bage den igen.
    God dag til dig og fruen 🙂

  3. Hvor stor en form brugte du til denne opskrift?

    1. Hej Lykke,

      Den var sådan 25-26 centimeter.

      Thomas

  4. Hej, jeg tænker på at bruge din opskrift og så lægge et 1-2 cm lag af Dr. Oetker KageMousse under flødeskummen/bærene.
    Skal lave 2 kager, så måske en med jordbær mousse og friske bordbær. Og en med chockolade mousse og blåbær på toppen!

  5. Hejsa. Den lyder rigtig god.
    Men hvad er hyldeblomstpulver og hvor køber man det ?

    1. Jeg har fundet ud af, at man nok ikke kan købe hyldeblomstpulver – sådan lige. Jeg fik det fra Johan Bulow i forbindelse med deres lancering af en hyldeblomstlakrids. Men som alternativ kan man jo bare droppe hyldeblomsten. Den smager stadig godt. Du kan også vente til det bliver hyldeblomstsæson, lægge fløden sammen med hyldeblomster, så den tager smag. Eller fx tilsætte en lille bitte smule koncentreret hyldeblomstsaft.

  6. Sandra Jørgensen says:

    Er kagen mulig at lave dagen før? Eller hvordan bliver konsistensen, hvis den står natten over, når den er bagt? Og kan du anbefale vanilje i stedet for hyldeblomst, såfremt man ikke har pulver? Hvordan bliver kagen med tilsætning af koncentreret hyldeblomstsaft, går det an?

    1. Hej Sandra,

      Hvis jeg lavede den dagen før, så ville jeg nok vente med at lægge kagen sammen til på selve dagen. Vanilje virker jo alle dage godt. Ift koncentreret hyldeblomstsaft, så ved jeg ikke lige om det virker. Jeg kunne være bange for, at det måske fik det til at skille lidt. Men jeg har ikke nogen erfaring med det. Men nu kommer hyldeblomsterne heldigvis snart, så kan man jo lave den med friske hyldeblomster, som trækker sammen med fløden.

      Thomas

  7. Den er bare Super lækker og så er den endda nem at lave også min fødselsdagskage nu

  8. Hejsa!

    Kan man her i vintermånederne bruge hyldeblomstsaft?

    Hilsen
    Cecilie

    1. Det tror jeg godt du kan. Jeg har dog ikke lige prøvet mig frem. Men det skulle altså være muligt.

  9. Bolette says:

    Hvor mange mennesker er der ca. til i denne kage?

    Mvh. Bolette

    1. Det bliver en kage på en diameter på 24-26cm. Så du skal jeg nok regne med at der er 8-10 god stykker i sådan en. Det afhænger jo også af om du serverer noget udover.

  10. Under ingredienser står der 4 fl fløde? Er det engelsk mål eller er det 4 flasker? 🙂

    1. FL er den lidt ukendte betegnelse her på Amager for Deciliter. Jeg overvejer at rette den tilbage til den klassisk danske.

      Thomas

  11. Hej!
    Kan bunden tåle at komme i fryseren en uges tid, så den kan bages i god tid? Eller bliver den så blød/sej?
    Super lækker kage. Har lavet den før, bare med halvt flødeskum, halvt fromage frais med lidt sukker og vanilje i fløden 🙂
    Mvh Louise

    1. Jeg har faktisk ikke prøvet. Så jeg tør ikke lige svare på. Mit umiddelbare bud er, at det ikke burde være noget problem. Men den bliver nok lidt sej.

      Thomas

  12. Pernille Seeberg Friis says:

    4 stars
    Dejlig opskrift. Man kan sagtens bruge hyldeblomstkoncentrat i flødeskummet. Vi syntes, at et godt målestoksforhold er, at til 1 deciliter piskefløde skal man bruge cirka en kvart deciliter god hyldeblomstkoncentrat.

  13. Pernille says:

    Hej Thomas – jeg har fødselsdag i næste uge, så vil prøve at lave din kage. Kan man lave bunden om formiddagen, og så resten nogle timer senere? Hvis ja, hvordan foreslår du så, at jeg opbevarer bunden i mellemtiden?
    Kh. Pernille

    1. Det vil du sagtens kunne.
      Jeg ville bare lade den stå på bordet og lægge et klæde over. Og så vente til sidst med at toppe den op, for flødeskum smager altså bedst koldt.

      God fødselsdag.

      Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close