Grønne asparges med rygeostcreme

Fra den lille mandagshygge kommer der endnu en opskrift. Jeg fandt de første danske grønne asparges igår. Jeg må indrømme, at de var halv pebrede. Men nogle gange skal man være lidt god ved sig selv. Og heldigvis bliver prisen noget mere fornuftig når vi kommer længere hen på sæsonen. Jeg havde bare glædet mig sådan til de første asparges. Ja, jeg er måske den kedelige type, der spiser efter årstiderne. Men jeg synes bare at det er tosset at spise triste peruvianske asparges, når vi har så gode herhjemme. Så hellere vente og glæde sig. Det samme gælder for den sags skyld jordbær og alt det andet, som jeg går og harcelerer over.

Og for at citere den kære Malou: “Man ved at det er ved at være forår, når tisset begynder at lugte af asparges”.

Jeg valgte den helt nænsomme tilberedning. Ganske kort i kogende vand og så under den kolde hane. Jeg ville gerne have at de havde lidt bid stadig. Tilbehøret var en enkel rygeostcreme, som man kunne dyppe de små grønne sjovere i. Jeg gav den også en lille omgang tørret skovmærke, men det kan nu altså godt undværes. Jeg havde noget pulver, som jeg havde lavet sidste år, som lige skulle testes. Har du det, så er det helt fint. Har du ikke, skal du ikke græde mange salte tårer over det. Nyd i stedet din asparges.

Er du tosset med at grille, nu hvor vejret viser sig fra sin gode side. Så kan du også give dine asparges et hurtigt solbad i grillens skær. Det giver også lidt ekstra røgsmag, som gør sig rigtigt godt til rygeosten. Citronskallen sørger for at holde den i ave.
Grønne asparges med rygeostcreme

Hvad skal du bruge? (2 personer)

  • 8 grønne asparges
  • 75g rygeost
  • ca 0,5 dl piskefløde
  • skallen af en halv citron og lidt af saften.
  • God olivenolie
  • salt og peber

Bring en gryde med godtsaltet vand i kog. Kom asparges i og kog dem 2-3 minutter alt efter tykkelse. Kom dem derfra og over i isvand.  Lad dem køle helt af.

Rør rygeosten sammen med fløde til det er en helt glat masse. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Sæt en god klat rygeostcreme. Kom asparges på. Giv dem generøse mængder olivenolie. Riv citronskal over. Salt og peber. Nyd.

Grønne asparges med rygeostcremeGrønne asparges med rygeostcreme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close